Porodica Thiel – evropski pioniri u čuvanju matičnih ćelija

Paula Thiel, jedna potpuno normalna i zdrava devojka, 5. novembra ove godine napuniće 19 godina. Međutim, u njenom životu postoji jedna veoma posebna stvar: Paulini roditelji su pri njenom rođenju pre 19 godina sačuvali krv iz pupčanika u banci matičnih ćelija Vita 34. Time, Paula ne samo da je prva klijentkinja Vite 34, već je i njen uzorak krvi iz pupčanika prvi u Evropi sačuvan kao autologni uzorak – što znači za nju samu.

Pritom, Paulina baka je bila ta koja je svoju ćerku Angelu Thiel uputila na tada još mladu kompaniju Vita 34 u Lajpcigu, koja nudi mogućnost čuvanja matičnih ćelija iz krvi pupčanika. "Odmah sam bila oduševljena idejom, a moja mama je prikupila sve informacije o Viti 34. I danas me umiruje činjenica da u slučaju potrebe na raspolaganju imamo sačuvane najvitalnije matične ćelije za našu decu". I baki Thiel veoma znači to što su matične ćelije sačuvane, pošto je ona sama bolovala od veoma opasnog oboljenja koštane srži. Njen život je tada spasio strani donor.

I danas me umiruje činjenica da u slučaju potrebe na raspolaganju imamo sačuvane najvitalnije matične ćelije za našu decu.

U martu 2013. Dagmar Thiel je po peti put postala baka. Za nju se podrazumevalo da čuvanje matičnih ćelija finansira za svo petoro unučadi.