Vita 34 preuzela banku matičnih ćelija Stellacure

Strategija rasta i jačanja pozicije tržišnog lidera sigurnost je za porodice koje su sačuvale matične ćelije u najvećoj nemačkoj banci Vita 34.

Bio City

Početkom ove godine pionir u skladištenju pupčane krvi u Evropi - Vita 34 preuzela je 75.24% deonica nemačke banke matičnih ćelija Stellacure, i time postala njen većinski vlasnik. Vita 34 je na ovaj način utemeljila svoju lidersku poziciju u sektoru skladištenja pupčane krvi, i kroz mrežu Nemačkog crvenog krsta omogućila ekspanziju svojih aktivnosti u većem delu Evrope.


Kompanija Stellacure osovana je u Hamburgu i Frankfurtu 2005. godine u saradnji sa Službom za transfuziju Nemačkog Crvenog krsta (DRK) i predstavlja jednu od najvećih nemačkih banaka matičnih ćelija. Partnerstvo sa Crvenim krstom u kojem se matične ćelije skladište po uzoru na javnu banku, osigurava porodicama koji se odluče na skladištenje matičnih ćelija najviši nivo kvaliteta i sigurnosti pripreme matičnih ćelija. Služba transfuziologije Crvenog krsta je jedna od najvažnijih transfuzijskih medicinskih ustanova ne samo u Nemačkoj, nego i celoj Evropi. Dugugodišnja iskustva i istraživanja ove ustanove čine ga sigurnim i vrednim partnerom ove nemačke banke matičnih ćelija.