Vita 34 započinje saradnju sa respektabilnim kineskim partnerom

Saopštenje za medije


Osnivanje saksonsko-kineske banke matičnih ćelija


Vita 34 započinje saradnju na polju kliničkih studija sa respektabilnim kineskim partnerom.


Lajpcig, 8. maj 2017. Prvog dana Misije za trgovinu, na čijem čelu je bio ministar za životnu sredinu Tomas Šmit, kompanija Vita 34 AG iz Lajpciga potpisala je važan ugovor u Yinchuanu (Severna Kina). Vita 34 planira saradnju sa kineskom kompanijom AVIC Biology na polju istraživanja i kliničkih studija koje će se odnositi na akreditaciju lekova u Kini i Evropi. Ugovor je potpisan uveče u prisustvu gradonačelnika Baichun Guo-a u gradskoj hali Yinchuan.
Ova saradnja predstavlja drugi kamen temeljac u partnerstvu ovih kompanija. Planirano je unapređenje saradnje kroz rezlizaciju strateškog Saksonsko-kineskog projekta (Joint Venture društva), nakon čega će matične ćelije početi da se skladište u Yinchuanu.


„Sa zajedničkom tehnologijom društvo će obezbediti banku za skladištenje matičnih ćelija sa najvećim standardima kvaliteta u Kini u budućnosti", rekao je ministar Šmit.

„Ovaj projekat pokazuje da su stručnost i iskustvo kompanije Vita 34 AG, kao eksperta u oblasti skladištenja matičnih ćelija iz krvi pupčanika, traženi širom sveta. Želim da ova saradnja bude uspešna za oba partnera." Tomas Šmit, ministar za životnu sredinu Nemačke 


Vita 34 AG će obezbediti know how za uspostavljanje banke matičnih ćelija iz krvi pupčanika. Pod tim se podrazumevaju kako tehnička podrška, tako i obučavanje kvalifikovanog osoblja u Kini. Dr Andre Gerth, Predsednik Upravnog odbora i direktor Vita 34 AG, na pripremanju ove saradnje radio je prethodne dve godine:

„Ovo je važan korak za nas na putu ka daljoj internacionalizaciji našeg poslovanja. U kompaniji AVIC Biology smo pronašli kompetentnog partnera za ostvarivanje tako složenog projekta. Kroz saradnju na polju kliničkih studija želimo da razvijemo terapijsko sredstvo bazirano na matičnim ćelijama koje će biti akreditovano u Kini i Evropi."


AVIC Biology je jedna od vodećih kompanija u Kini specijalizovanih u oblasti istraživanja matičnih ćelija. AVIC Biology Co. Ltd je deo AVIC Capital Co. Ltd., koja je ćerka firma korporacije Aviation Industry Corporation of China.
Osnivanjem partnerstva sa AVIC Biology Vita 34 AG će sada poslovati u zemlji sa najpopularnijom ekonomijom u svetu i to na jednom od najatraktivnijih tržišta u Aziji.

_________________________________________________________________

O Vita 34

Vita 34 AG sa sedištem u Leipzigu najveća je i najiskusnija banka matičnih ćelija u zemljama nemačkog govornog područja. Osnovana 1997. ova kompanija se specijalizovala u oblasti skladištenja matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčanika za potrebe preventivne medicinske zaštite i proizvodnje transplantata matičnih ćelija iz krvi pupčanika. Trenutno je u Viti 34 uskladišteno oko 150.000 uzoraka krvi i tkiva pupčanika dece iz Nemačke, drugih evropskih i neevropskih zemalja. Vita 34 je dokazala visok kvalitet svojih prethodno krioprezerviranih preparata matičnih ćelija što pokazuje već 30 primena Vitinih uzoraka do sada.