nutriGen - DNA test ranog otkrivanja rizika za gojaznost u trudnoći

O svom zdravlju i onome šta ga čini jedinstvenim sada možete otkriti više nego što ste ikada zamišljali. 

Za mršavljenje ne postoji univerzalni pristup osobi.

Pridržavati se nekog režima ishrane koji može, ali i ne mora da Vam odgovara može biti veoma naporno, kako mentalno, tako i fizički.

Uz pomoć nutricionističkog testa nutriGen Vaš lekar će moći da Vam pruži odgovarajuće savete za gubljenje težine, kao i da napravi plan za regulisanje težine - plan koji je prilagođen Vama kao pojedincu i zasnovan na Vašoj genetici.

nutriGen je genetski test ranog otkrivanja za gojaznost u trudnoci

nutriGen

  • Može pomoći u pronalaženju boljih rešenja za gubitak težine nakon porođaja
  • Pomaže u identifikovanju navika u ishrani koje bi trebalo menjati
  • Pruža informacije u cilju promovisanja poboljšanja zdravlja uopšte, kao i zdravog načina života
  • Uzima se uzorak pljuvačke - nema potrebe za uzimanjem krvi

Kliničke studije su pokazale da osobe koje se pridržavaju dijeta koje su usklađene sa genetikom lakše gube težinu.

Sa nutriGen testom imaćete celokupnu sliku o svom zdravlju i konačno ćete biti u mogućnosti da postignete željenu težinu, utičete na potencijalna zdravstvena stanja, kao i da dođete do bitnih informacija, recimo, o tome koji lekovi bi bili odgovarajući za Vas, a koji ne.

nutriGen pruža sledeće informacije:

O težini i dijetama

Na Vašu težinu mogu uticati mnogi geni. Kako jedemo i kako naše telo obrađuje hranu i naše zdravlje kao rezultat toga povezani su sa našom genetikom.

O metaboličkim faktorima zdravlja

Gojaznost se povezuje sa mnogim zdravstvenim stanjima. Gojaznost ima negativan uticaj na metabolizam, a gojazne osobe često imaju smanjen nivo HDL holesterola i povećan nivo LDL holesterola, kao i povećan šećer u krvi i trigliceride.

O navikama u ishrani

Navike u ishrani mogu imati isto toliko uticaja na Vaše zdravlje kao i Vaša dijeta. Neke navike u ishrani su stečene tokom vremena, dok su neke uslovljene genetikom.

O zdravstvenom stanju

Težina je direktno povezana sa brojnim zdravstvenim stanjima, od kojih neka mogu biti predupređena odgovarajućom dijetom, ishranom i vežbanjem.

O odgovoru tela na fizičku aktivnost

Odavno je poznato da vežbanje ima pozitivan uticaj na zdravlje. Mnoge studije ukazuju na povezanost genetike i vežbanja. Vaši geni mogu uticati na Vaše šanse za gubljenje težine, regulisanje nivoa holesterola i druge pozitivne uticaje koje vežbanje može imati na Vaše zdravlje. 

O nutritivnim  potrebama

Vitamini predstavljaju važan deo Vašeg zdravlja. Naš test analizira genetičke markere koji se dovode u vezu sa Vašom predispozicijom da imate niži nivo određenih antioksidanata i hranljivih materija. 

O reakciji na lekove

Kao što je svaki pojedinac jedinstven, tako i svaki lek može imati različitu jačinu delovanja, kao i različita neželjena dejstva za svakog pacijenta. Genetski test će pokazati Vašem lekaru da li imate predispoziciju za negativne reakcije na određeni lek.