Sigurnost

“Roditelji nam poveravaju nešto veoma dragoceno. Zbog toga u svemu što radimo sigurnost ima najviši prioritet”

dr Ditmajer Eger
direktor proizvodnje u Vita 34

U našim istraživanjima stalno unapređujemo upotrebu i kvalitet matičnih ćelija iz pupčane krvi. Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva postali smo priznati autoritet u svim oblastima matičnih ćelija iz pupčane krvi i znamo šta je važno budućim roditeljima i njihovim lekarima. Zbog toga je pupčana krv Vašeg deteta u najboljim rukama.

Mi radimo u sopstvenoj specijalnoj visokotehnološkoj laboratoriji pod nadzorom nadležnih organa

Sve važne korake - obradu i dugoročno skladištenje - obavljamo sami. Ovi zadaci se nalaze u rukama saradnika naše visokotehnološke laboratorije u Lajpcigu. Ovde radimo sa odobrenjem i pod nadzorom nemačkih nadležnih organa na osnovu najvišeg medicinskog standarda u svetu (GMP). Samo na ovaj način možemo sprovesti sopstvene visoke zahteve u pogledu kvaliteta, koji u mnogo čemu prevazilaze ovaj standard.

Prva GMP akreditovana porodična banka matičnih ćelija

Vita 34 je prva privatna banka matičnih ćelija koja je za obradu i skladištenje dobila potvrdu rada po osnovu strogog GMP standarda, koji je dokaz da se sprovodi najstroža kontrola kvaliteta procesa obrade, krioprezervacije, kao i pripreme matičnih ćelija za eventualnu upotrebu i to po standardima EU direktive.

Pored ostalih sertifikata, Vita 34 ima odobrenje od Paul Ehrlich Instituta, koji je zvanična Nemačka zdravstvena institucija. Ova institucija izveštava Ministarstvo zdravlja Nemačke, a nadležnost ove institucije je kao i FDA u SAD-u.

GMP sertifikat po standardima EU direktive

GMP sertifikat je najviši medicinski standard u svetu, te osigurava da se svaki uzorak krvi iz pupčane vrpce obrađuje pod istim zahtevima kvaliteta. Obrada krvi se vrši u specijalno zaštićenim sterilnim prostorijama, gde se neprekidno vrši nadzor, a pristup prostorijama je strogo ograničen. Svi laboratorijski materijali se, takođe, proveravaju pre korišćenja, kako bi se izbegli negativni uticaji na pupčanu krv. Vita 34 posluje pod strogim nadzorom nemačkih vlasti - najstroži zakoni u EU.

Vita 34 je jedina privatna banka matičnih ćelija koja je dobila odobrenje od Paul Ehrlich Instituta za pipremu alogenih transplantacija.

U odnosu na ostale, Vita 34 ima širok spektar potencijalnih primena krvi iz pupčane vrpce. Ovo znači proizvodnu dozvolu za pripremu krvi za autologne i alogene transplantacije, dozvolu od Paul Ehrlich Instituta za upotrebu u tretiranju krvnih oboljenja, kao i dozvolu za upotrebu krvi u sklopu prve Evropske studije za dijabetes tipa 1.

Vita 34 je jedina privatna banka matičnih ćelija koja posluje u Nemačkoj, a koja je dobila odobrenje od Paul Ehrlich Instituta za pipremu alogenih transplantacija. Vita 34, dakle, omogućava upotrebu krvi iz pupčane vrpce za tretmane sestre ili brata još od 2002. godine.

Garantujemo, mi smo tu za Vas u slučaju da Vam je potrebna pupčana krv

Danas još uvek ne znamo da li ili u koju svrhu će jednog dana biti upotrebljen preparat pupčane krvi. Zbog toga smo podneli zahtev za odobrenja za sve zamislive slučajeve. Da li je to klasična terapija matičnim ćelijama kod raka ili oboljenja krvnih sudova ili nova regenerativna terapija kao kod kardiovaskularnih oboljenja, da li kod samog donora ili kod njegovog brata ili sestre. U svakom slučaju mi vodimo računa o tome da pupčana krv bude upotrebljena tamo gde je potrebna.

Podrška roditeljima sve do primene

U slučaju da treba da upotrebite matične ćelije iz pupčane krvi Vašeg deteta, dobićete praktičnu pomoć i podršku od našeg stručnog savetovališta. U okvirima naših mogućnosti rado ćemo Vam pomoći da uspostavite kontakt sa specijalistima odgovarajućih stručnih oblasti. Odluku o tome da li zaista treba upotrebiti pupčanu krv donosi isključivo Vaš nadležni lekar.

Jedan od savetnika našeg stručnog savetovališta je u toku daljeg procesa za Vas tu, pomaže Vam oko neophodnih formalnosti i na osnovu svog iskustva Vam pruža ličnu podršku. On je uvek, u toku i nakon transplantacije, u stalnom kontaktu sa nadležnim lekarom.

U slučaju primene, Vita 34 transplatcioni tim za matične ćelije donosi pupčanu krv direktno u bolnicu

U te svrhe smo razvili preciznu logistiku i oformili dva transplatacion tima za matične ćelije. Iskusni saradnici iz laboratorije zajedno sa našim kurirom donose u kliniku dubokosmrznutu pupčanu krv u specijalnom kontejneru i po želji lekara tamo je pripremaju za primenu.

Sigurnost - transport maticnih celija

 

Vaša sigurnost

  • 50 godina garancije za čuvanje, obezbeđeno osiguranjem za slučaj insolventnosti kod HDI - Gerling - Germany
  • Odobrenje za sve mogućnosti upotrebe
  • Pouzdana podrška našeg stručnog savetovališta u slučaju primene
  • Pratnja pupčane krvi od strane našeg transplatacionog tima za matične ćelije sve do klinike