Set za transport krvi Vita 34

 

Siguran transport do laboratorije

Najdužim medicinskim iskustvom mi postavljamo standarde svim ostalim bankama matičnih ćelija u Evropi. Zbog toga konstantno radimo na inovacijama, te smo u svrhu sigurnog transporta razvili sopstveni set za prikupljanje krvi.

Sopstveni set za prikupljanje krvi

Pupčana krv Vašeg deteta je dragocena. Zbog toga smo učinili sve što je u našoj moći da razvijemo pouzdane materijale i procese, koji je čuvaju od trenutka prikupljanja na porođaju do skladištenja. U tu svrhu smo razvili sopstveni set za prikupljanje krvi. On je sterilan i sadrži sve što je potrebno da se obezbedi siguran transport pupčane krvi.

casovnici.png 

Set za transport krvi Vita 34 je na pregledu tehničke inspekcije TÜV-a pokazao ubedljivo najbolje rezultate: izložen maksimalnim temperaturama i do 40° C set održava stabilnost temperature uzorka skoro 6 sati, za razliku od ostalih setova koji mogu da izdrže maksimalno 2 sata i 10 minuta.

U Evropi ne postoji stabilniji set za prikupljanje i transport krvi

Pupčana krv mora da se transportuje na sobnoj temperaturi. To predstavlja veliki izazov za našu logistiku pre svega tokom leta i zime. Zbog toga je Vita 34 razvila sopstveno transportno pakovanje, koje ne samo da predstavlja zaštitu od potresa, već optimalno kompenzuje temperaturne oscilacije.

Stručnjaci TÜV-a (Organizacija za tehničku inspekciju) su potvrdili da u Evropi ne postoji drugi set za prikupljanje krvi, koji toliko dugo drži temperaturu stabilnom. Set sadrži termometar koji očitava promene temperature tokom transporta.

 

Naša vrećica za zamrzavanje ostaje fleksibilna i na -196°C

Da bi krv iz pupčanika Vašem detetu bila na raspolaganju tokom celog života, Vita 34 je skladišti na temperaturi od -196°C. Na ovoj temperaturi matične ćelijepraktično ne stare. Ali ekstremna temperatura postavlja visoke zahteve u pogledu materijala. Uobičajeni materijali postaju kruti i pri potresima mogu da se polome. Da bi se to sprečilo, mi smo tokom višegodišnjeg istraživačkog rada razvili sopstvenu vrećicu za zamrzavanje, koja se sastoji od materijala stabilnog na niskim temperaturama i otpornog u pogledu lomljenja. To je mnogo skuplje od standardnih materijala, ali znači više sigurnosti za krv iz pupčane vrpce.

Zanimljive činjenice

  • Jedinstvena usluga - samo u Vita 34 je moguće pohraniti matične ćelije na pola veka
  • Sopstveno transportno pakovanje koje optimalno kompenzuje temperaturne oscilacije
  • TÜV (Svetska organizacija za tehničku inspekciju) je testiranjem Vita 34 setova i setova ostalih porodičnih banaka matičnih ćelija, utvrdila da Vita 34 ima najsigurni set za transport pupčane krvi
  • Sopstvena vrećica za zamrzavanje napravljena od posebnih materijala otpornih na niske temperature i lomljenje
  • Bio Save je organizovao transport uzorka pupčane krvi putem specijalnih kurirskih službi, ali i transport drumskim putem u slučaju vremenskih nepogoda